Hoofdpagina

Uit ITforResearch bij Universiteit Utrecht

Versie door Rik (overleg | bijdragen) op 16 jun 2021 om 14:25

Wat is hier te vinden?

Photo of Man Standing on Body of Water-CC0-Ramon Kagie.jpg

Deze site wil aanstippen wat er gaande is rond IT-ondersteuning van onderzoek aan de Universiteit Utrecht (UU). De bedoeling is dat je hier kan vinden wie onderzoekers met IT-ondersteuning kan helpen en welke IT-ondersteuning er al is. Ook kan je vinden welke plannen er zijn. Omdat deze site een wiki is, kan een ieder de informatie bijwerken.

  • Kan je IT-ondersteuning geven? Of ken je handige IT-tools? Ken je iemand die IT-ondersteuning wil geven? → Zet het op deze site!
  • Weet je dat binnenkort ergens IT-tools ontwikkeld gaan worden? Heb je wensen? → Zet het op deze site!
  • Zoek je IT-tools of ondersteuning? → Kijk op deze site! Of bij IT-ondersteuning voor citizen science.
  • Wil je samenwerken rond IT? → Zet het op deze site of kijk erop!
  • Klik hier voor informatie over het nieuwe FAIR Research IT programma.

Wil je informatie toevoegen? Kijk eerst op het overzicht van alle onderwerpen of er al een pagina is waarop het past. Zo niet, maak een nieuwe pagina. Kijk ook bij hoe kan je bijdragen.

Lees meer over de Achtergrond voor het maken van deze site, ITforResearch en over het Informatieplan Onderzoek 2018-2022 UU, update 2020. Dat informatieplan geeft richting aan de IT-ondersteuning van onderzoek aan de Universiteit Utrecht voor de periode 2018 - 2022.

De Private:Research Innovation Lunches georganiseerd door de afdeling Research & Datamanagement Services.

Wat wel op deze site?

Deze site beperkt zich tot IT-ondersteuning van onderzoek, rond de onderwerpen publicaties, data, software, citizen science/public engagement, impact en profilering, en grootschalige IT-onderzoeksfaciliteiten. Zie het overzicht van alle onderwerpen.

Wat niet op deze site?

Voor IT services voor studenten, docenten, onderzoekers en medewerkers van de UU (zoals de servicedesk, storingen, veiliger werken met IT-voorzieningen, software op werkplekken en in onderwijszalen, etc.): zie de webpagina van ITS, de centrale IT-afdeling van de UU.

Wat is het doel van deze site?

Deze site gaat over:

  • Hoe kan IT onderzoekers en hun ondersteuners aan de UU ontzorgen, zodat ze zich kunnen concentreren op onderzoek?
  • Hoe kan IT de verbinding tussen onderzoek en maatschappij faciliteren?

IT-ondersteuning van onderzoek is een breed onderwerp. Dat maakt het belangrijk dat we op een of andere manier van elkaar weten wie welk (deel)onderwerp oppakt, zodat we elkaar kunnen helpen, kunnen samenwerken en dubbel werk kunnen voorkomen (of juist elkaar daarmee kunnen versterken). En dat we kunnen aangeven wat we belangrijk vinden en wat minder belangrijk. Dat probeer ik met deze site te bereiken. Het is een experiment. Ik ben hiermee op zoek naar een werkbare oplossing (die dus niet perfect hoeft te zijn, en in de loop van de tijd kan veranderen). Als je wilt meedenken, laat het weten.

Hoe kan je bijdragen?

Deze site is een wiki (mediawiki, dezelfde als door wikipedia gebruikt), dus een ieder kan informatie aanvullen of wijzigen. Een je kan ook nieuwe pagina's toevoegen. Tekst in een wiki heeft een relatief eenvoudige structuur, je hoeft geen html te kennen. Je hebt wel een account nodig. Als je een aanvulling liever niet zelf op de site zet, kan je deze aan Rik Janssen emailen.

Meer informatie

Neem contact op met Rik Janssen.


To do lijst